MonkeyTalk

27. Creativiteit: maak de kunstenaar in je wakker. Met Merlijn Twaalfhoven.

February 18, 2022 Irene Koel Season 1 Episode 27
MonkeyTalk
27. Creativiteit: maak de kunstenaar in je wakker. Met Merlijn Twaalfhoven.
Show Notes

Componist, verhalenverteller, kunstenaar Merlijn Twaalfhoven is deze keer de
‘vooraper’. Al tijdens zijn opleiding als componist aan het Conservatorium van Amsterdam bracht hij muziek op ongewone plekken. Er ontstonden talloze muziek- en theaterprojecten in steden, wijken, conflictgebieden, vluchtelingenkampen en in de natuur. Hij ziet zichzelf als creatief onderzoeker van complexe maatschappelijke problemen. Merlijn zoekt de hele tijd naar manieren om bestaande grenzen tussen genres en stijlen, maar ook tussen bevolkingsgroepen en culturen te doorbreken en nieuwe verbindingen te leggen. En hij heeft nog een leuk plan voor de gemeenteraadsverkiezingen, waar je aan mee kan doen. Merlijn pleit voor meer kunstenaars. En dat zijn we allemaal. Hij roept je dus op om de kunstenaar in jezelf wakker te schudden en in te gaan zetten.

Deze keer gaat de olifant over hoe je nou intern een creatief, innovatief project verkoopt. Met een dikke tip dus. Kortom: veel luisterplezier!

Websites van Merlijn:
https://merlijntwaalfhoven.com
https://turnclub.net

Website voor het project rondom de gemeenteraadsverkiezingen:
https://toekomstverkiezing.nl

Wie is Irene Koel?
Gepokt en gemazeld, toegepast creatief, ik help bedrijven en organisaties bij ontwikkeling van strategie, marketing en innovatie, altijd vanuit een creatief concept. Omdat je daarmee onderscheidend vermogen en authenticiteit creëert. Altijd in combinatie met het team, zodat de creativiteit in de cultuur wakker gekust wordt. Waardevolle groei ontstaat altijd van binnenuit. Ik geef daarnaast lezingen en les. Ik doe vrijwilligerswerk in India om banen te creëren voor vrouwen, ik investeer in sociale bedrijven en zit in een paar besturen of ‘Raden van Advies’.

Volg mij op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/irene-koel-3387974/

Wil je meer weten over MonkeyTalk, MonkeyDo, ons innovatie-spelprogramma, over de voorapers, over Irene Koel? Kijk dan op www.thezooooo.com of op https://monkeydo.thezooooo.com

Waarom MonkeyTalk?
Met MonkeyTalk wil ik graag je creativiteit opporren en aanwakkeren. Want iedereen is creatief en de wereld heeft jouw creativiteit hard nodig. Met MonkeyTalk deel ik mijn ervaring en netwerk, en wil ik je inspireren en concrete tips geven. Ik hoop dat je hersenen even een ommetje maken als je de aflevering luistert. Om daarna weer fris, fruitig en creatief de wereld in te gaan. Met deze aangewakkerde creativiteit ben je dan zelf ook een inspirerende vooraper, zoals we dat bij The Zooooo noemen. Daar hoop ik op. En vraag ik je vooral te doen. Als je je abonneert op MonkeyTalk krijg je automatisch een melding als er een nieuwe aflevering is. En het is natuurlijk heel fijn als je MonkeyTalk deelt in je netwerk. Dank!

Wil je vriend worden van MonkeyTalk? Geweldig, heel graag.
Deze MonkeyTalks (nu al zo’n 26 uur luisterplezier) met ervaring, inspiratie en dikke tips krijg je allemaal gratis. Ik investeer en geef graag door, maar als je wilt steunen is dat altijd fijn en het voelt best eerlijk. Hoe? Kijk op https://petje.af/monkeytalk 
Voor 3 euro per maand, maar je mag ook zelf het bedrag bepalen. Of je kan eenmalig meteen het jaarbedrag doneren. Bij 100 petjes ga ik iets leuks doen voor de petjes. Reuze dank!